Warning: Undefined variable $adsCode in /home/haberiletisim/public_html/wp-content/themes/vadioslo/inc/third-party/themewalker.php on line 333

Warning: Undefined variable $adsCode in /home/haberiletisim/public_html/wp-content/themes/vadioslo/inc/third-party/themewalker.php on line 366

X uygulaması nedir? X ile Twitter aynı mı?

 X uygulaması nedir? X ile Twitter aynı mı?

Warning: Undefined variable $adsCode in /home/haberiletisim/public_html/wp-content/themes/vadioslo/inc/third-party/themewalker.php on line 333

Warning: Undefined variable $adsCode in /home/haberiletisim/public_html/wp-content/themes/vadioslo/inc/third-party/themewalker.php on line 366

X uygulaması nedir? X ile Twitter aynı mı?,

X uygulaması, dünya genelindeki güncel haberlere ve popüler konulara anında erişim sağlar. Trendlere göz atarak dünyayla bağlantıda kalabilirsiniz. Kullanıcılar, X’te ünlülerden dünya liderlerine kadar geniş bir yelpazedeki kişilerle doğrudan etkileşimde bulunabilir. X uygulaması hashtag kültürünü popülerleştiren platformlardan biridir. Bir hashtag, milyonlarca insanın aynı konunun etrafında bir araya gelmesini sağlar. X uygulaması, kısa ama etkili bir iletişim formunu benimseyerek sosyal medya deneyimini dönüştürmüştür.
X uygulamasının Twitter ile aynı olup olmadığı da sıklıkla merak edilen konulardandır. Bu noktada merakını gidermek isteyenlerce “X ile Twitter aynı mı?” sorusu yöneltilir.
X uygulaması nedir?
X, kullanıcıların “gönderi”ler paylaşmalarına ve diğer kullanıcıların bu gönderilere yanıt vermelerine olanak tanıyan bir sosyal medya platformudur. X, özellikle haberleri takip etmek, düşünce paylaşmak, topluluklar oluşturmak ve genel olarak hızlı ve anlık iletişim kurmak amacıyla kullanılır. X’in temel özellikleri ise şunlardır:
Kullanıcılar ücretsiz bir şekilde 280 karaktere kadar gönderiler paylaşabilir. Bu gönderiler, takipçilere gösterilir ve genel olarak herkes tarafından keşfedilebilir. Aboneliği olan bir hesaba sahip olan kullanıcılar ise daha uzun gönderiler paylaşabilir.
Kullanıcılar, diğer kullanıcıları takip edebilir. Bu, belirli bir kullanıcının tweet’lerini ana sayfada görmeyi sağlar. Ayrıca kullanıcılar kendilerini takip edenleri de görebilir.
Hashtag’ler (#) kullanılarak belirli konulara etiket eklenir. Trendler bölümü, popüler ve güncel konuları gösterir.
Kullanıcılar, beğendikleri veya takipçileriyle paylaşmak istedikleri gönderileri yeniden gönderebilir veya beğenebilir.
Kullanıcılar takip ettikleri hesapların gönderileri için anında bildirim alabilirler.
Kullanıcılar fotoğraf, video ve GIF’lerle içeriklerini zenginleştirebilirler.
Kullanıcılar birbirlerine özel mesajlar (Direkt Mesaj) gönderebilirler.
Kullanıcılar belirli gruplar veya konulara odaklanmak için listeler oluşturabilir.
X uygulaması geniş bir kullanıcı tabanına sahiptir ve dünyanın dört bir yanındaki insanlar arasında bağlantı kurmayı kolaylaştıran bir platform olarak bilinir. Ayrıca, önemli haber olaylarını takip etmek, popüler kültürü izlemek ve dünya genelindeki konuşmalara katılmak için de yaygın olarak kullanılmaktadır.
X ile Twitter aynı mı?
Evet, Twitter ve X aynı uygulamadır. Twitter, 2006 yılında Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone ve Evan Williams tarafından kuruldu. Twitter, kullanıcıların birbirlerine kısa metin mesajları göndermesine olanak tanıyan bir servisti. 140 karakterlik sınır vardı. Ancak Twitter, 27 Ekim 2022 tarihinde Elon Musk’a satıldı. Anlaşmanın değeri 44 milyar dolardı. Anlaşmanın tamamlanmasının ardından Twitter, özel bir şirket hâline geldi.
Twitter’in Elon Musk’a satılmasının ardından uygulamada pek çok şey değişti. Uygulamanın adı ve logosu da bu değişikliklerden nasibini aldı. Elon Musk uygulamayı satın aldıktan bir süre sonra Twitter adını “X” olarak değiştirdi.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Özgür Özel’den asgari ücret yorumu! ‘Büyük bir aldatmacanın içindeyiz’ diyerek duyurdu: ‘En az 3 ayda bir…’
Yolcu otobüsünden külçe külçe altın çıktı! Miktarı dudak uçuklattı
Kilo vermek isteyenler buraya! Herkes çöpe atıyor ama…

,#uygulaması #nedir #ile #Twitter #aynı #mı
İçeriklerimizi Paylaş Butonlarından Sosyal Medya Paylaş Butonlarından Paylaşınız.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın